NĂZBÂTIILE ALEȘILOR · 214 · 14.02.2023

CLUJ - NAPOCA | Consilierul local PSD Vladimir Mătușan luat la ,,mișto

By REDACȚIE
CLUJ - NAPOCA | Consilierul local PSD Vladimir Mătușan luat la ,,mișto

Un ,,duel'' între consilierul local PSD Vladimir Mătușan si primarul Boc a fost legat de discuțiile privind construirea unui cămin noi în campusul Hașdeu, dorit de studenți, dar criticat de vecinii din zonă pentru că ar dispărea copaci de pe 1000 mp patrați de teren. Vladimir Mătușan a cerut ca în cazul proiectelor care influențează viața urbei să fie anunțați consilierii locali și prin mass-media.

Emil Boc a spus că proiectul a fost dezbătut în Comisia de Urbanism, dar nimeni de la PSD sau vecinii din zonă nu au venit să își spună părerea. ”La noi toate ședințele sunt deschise. Degeaba veniți acum, la trei zile după scripturi, să spuneți că nu ați știut. V-au ales clujenii ca să știți ceva domnule consilier local, nu numai să luați cuvântul în prima ședință de consiliul local. E bine totuși că o faceți. Ține de meseria de avocat. Vă faceți mâna pe seama noastră, dar ar trebui să o luăm de la talpa țării. Vă dau un pont. dacă veți cere dezbatere publică pe acest proiect, vom avea dezbatere public. Dacă nu cereți, vom avea numai dezbatere publică în Consiliul Local”, a spus Emil Boc.

E grea viața în Consiliul Local. E mult de muncă. Nu e ca în avocatură, unde îți faci singur programul. Te duci când dorești. E mult de citit și mult de studiat. E de cunoscut proceduri. E de conectat tot timpul cu termene și aspecte care țin de concretețea vieții administrative. Știți că este o VORBĂ ÎN DREPT: NEMO CENSETUR IGNORARE LEGEM (n.red. nimeni nu are voie să nu cunoască legea).”, a completat Boc.

Sursa articol | Stiri de Cluj | Boc șterge pe jos cu consilierul PSD Vladimir Mătușan, care a încercat să îl pună în dificultate